Over ons en het hofje

Beste gast,

 

Enige jaren geleden is bij ons de liefde voor koffie ontstaan.  Naast het drinken en zetten van goede koffie, heeft Eugene zich ook verdiept in het branden van koffie. Deze hobby is in april 2017 uitgegroeid tot waar wij nu staan en zijn wij  ( Eugene en Sandhya) een kleine koffiebranderij gestart. We hadden altijd een droom om een eigen koffiebar te starten, om zo ook andere gasten van heerlijke koffie en lekkernijen te laten genieten. Naast de koffie is bakken ook een grote hobby van ons. Al het gebak dat wij serveren is zelf gemaakt van verse producten. Dit geldt ook voor het ontbijt en de lunch.

 

In deze nieuwe koffiebar is de branderij achter in het pand te zien. Op bepaalde dagen/tijden zal er ook echt worden gebrand en bent u getuige van hoe ruwe koffie in heerlijke versgebrande koffie wordt omgetoverd. De koffie is in de winkel te koop, of via de webshop van Eugène's Coffee Roastery.

 

Het Hofje van Jongkind is vernoemd naar het voormalige Hofje dat op deze plek in het jaar 1702 is gesticht. Het Hofje bestond uit 10 arbeiderswoningen en een binnentuin. Achter in de zaak kunt u nog de contouren zien van 4 van deze woningen. De achterste woningen hebben we zoveel mogelijk in oude staat hersteld en zij zijn te bezichtigen. In het tabblad 'geschiedenis' kunt de gehele geschiedenis over het Hofje van Jongkind lezen.