Koffieworkshop

 

Is koffie je grote passie of vind je het gewoon leuk om meer te weten te komen over de koffieboon, het roosteren van de bonen en natuurlijk hoe je de beste koffie kunt zetten?

Meld je dan aan voor deze unieke koffieworkshop. Je kunt natuurlijk alleen komen, maar met meer mensen is het uiteraard nog gezelliger!

 

Hoe ziet de workshop eruit.

 

Bij binnenkomst word je ontvangen met koffie en iets lekkers. Daarna start de workshop. Tijdens deze workshop nemen we je mee in de wereld van de koffie. We starten met de geschiedenis van de koffie en vertellen alles over het groeiproces van de koffieplant en de verschillende soorten koffie. 

 

Na deze introductie laten we het branden van ruwe koffie zien op onze Giesen Coffee Roaster. Het branden van ruwe koffie is puur vakmanschap. De brander kan de koffieboon naar een hoger niveau brengen, of juist naar beneden halen. Tijdens het branden van de koffie krijg je uitleg over de variabelen die van invloed zijn op de smaak van de uiteindelijke koffie.

 

Na het branden zal er uitleg volgen over de verschillende zetmethodes, het opschuimen van de melk en het maken van de perfecte espresso. Na al deze informatie kun je zelf aan de slag met het opschuimen van de melk en het zetten van een espresso op onze La Marzocco Strada espressomachine. Tussendoor krijg je nog een kop koffie, thee of fris naar keuze. 

Na afloop krijg je een zakje koffiebonen van 250 gram mee naar huis. 

 De workshop zal ongeveer twee uur in beslag nemen.

 

 

Prijs per persoon: € 42,95.

 

 

 

Als je interesse hebt om een workshop te volgen, dan kun je een mailtje sturen aan info@hofjevanjongkind.nl of het contactformulier invullen. 

 

Wil je met een groep een workshop volgen ? Je kunt altijd contact met ons opnemen om een gewenste datum te bespreken.