Naam |
Smaak |
Sterkte |
Aciditeit |
Geschikt voor |
Brazilië Cafeïnevrij |
Zoet mokka -achtig |
3 |
Perfecte balans tussen zoet en zuur, lage zuurgraad |
Alle koffies |
Brazilië Cerrado |
Rijk aroma, matige zuurheid. Noot en karamel. |
3 |
Matig, iets zuurder dan Yellow Bourbon |
Alle koffies |
Brazilië Yellow Bourbon |
Zoet mokka-achtig |
3 |
Perfecte balans tussen zoet en zuur, lage zuurgraad |
Alle koffies |
Burundi Arabica fully Washed |
Diepe donkere koffiesmaak. Smaken van noten en amandel geven de koffie een intense smaak. |
4 |
Laag |
Alle koffies |
Colombia Supremo |
Lichte chocolade, met volle smaak. |
4 |
Matig |
Alle koffies |
Costa – Rica Arabica SHB La Pantera de Terrazu |
Volle smaak van sinaasappel, abrikoos en koffiebloesem. De prettige zuurgraad heeft een positieve invloed op de smaak
|
3 |
Laag |
Alle koffies |
|
|
|
|
|
Espresso Hofje |
Volle smaak, chocolade en noten |
5 |
Laag |
Alle koffie |
Ethiopië Sidamo |
Volle smaak, milde afdronk. Bloemachtige smaak. |
3 |
Matig tot hoog |
Alle koffies |
Ethiopië Yirchacheffe |
Licht jasmijn, bloemige afdronk. Chocolade. |
4 |
Matig tot hoog |
Alle koffies |
Guatemala Antigua Pastoral |
Licht cacao en zacht kruidig |
3 |
Laag |
Alle koffies |
Honduras Arabica SHG |
Volle romige smaak van melkchocolade en walnoten |
3 |
Subtiel - laag |
Alle koffies |
India Monsooned Malabar AA |
`zacht, maar stevig voor de liefhebber. Licht rokerig. |
5 |
Laag |
Alle koffies |
Mexico Arabica SHG |
Natuurlijke volle smaak. Diepe koffiesmaak met vol aroma. |
5 |
Matig |
Alle koffies |
Papua Nieuw Guinea AA Elimbari |
Krachtig, subtiel en fruitig |
4 |
Laag |
Alle koffies |
Peru Arabica HB MCM |
Zoet, met nasmaak van donkere chocolade |
2 |
Laag |
Espresso, cappuccino |
|
|
|
|
|
Rwanda Arabica AA |
Krachtig, licht zoet-zuur aroma. Subtiele tonen van noten en chocolade |
4 |
Laag |
Alle koffies |
Tanzania AA Kilimanjaro |
Milde smaak. |
2 |
Laag |
Espresso en Cappuccino |
Vietnam Arabica |
Krachtig, licht zuur aroma. Subtiele tonen van noten |
3 |
Laag |
Alle koffies |